Työmaalogistiikka

Toimivalla työmaalogistiikalla varmistetaan työvaiheiden aikataulussa pysyminen ja kustannustehokkuus. Työmaa ei ruuhkaannu ja järjestys pysyy yllä, kun materiaalivirrat ovat huolellisesti suunniteltu ja ohjattu työmaalle oikea-aikaisesti oikeaan paikkaan.

Tarjoamme mm. seuraavia työmaalogistiikan palveluita

 • Tahtituotannon materiaalivirtojen kokonaisvaltainen hallinta
 • Työmaalogistiikan suunnittelu
 • Digitaaliset logistiikanhallintajärjestelmät
 • Välivarastointi
 • Kuormien vastaanotto ja haalaus
 • Lastaus ja siirtokalusto
 • Työnjohto
 • Liikenteenohjaus
 • Porttivahdit
 • Alamiehet
 • Koneenkuljettajat
 • Jätehuolto

Tahtituotanto 

Tahtituotannon osaamista edellytetään rakentajilta yhä enemmän, jolloin materiaalivirtojen hallinnan ja työmaalogistiikan merkitys korostuu.

Me LTQ-Rakennus Oy:ssä olemme huomanneet, että logistiikan hallintajärjestelmä ei yksin riitä kustannustehokkaan tahtituotannon toteuttamiseen, vaan se vaatii rinnalleen myös toimivan keskitetyn logistiikkaketjun, sen kokonaisvaltaisen hallinnan sekä joustavan resurssien käytön. Avainasemassa on hyvin suunniteltu logistiikka ja saumaton viestintä.

Auttaaksemme asiakastamme onnistumaan kustannustehokkaassa tahtituotannossa, pidämme huolen siitä, että resurssit, materiaalitoimitukset, välivarastointi ja haalaukset on suunniteltu huolellisesti, niin että materiaalit ovat oikeassa asennuspaikassa oikeaan aikaan, jotta asiakkaamme voi keskittyä itse rakentamiseen. Meillä on laaja kokemus vaativasta työmaalogistiikasta, jopa päivän tahdilla toteuttamisesta.

Välivarastointi

LTQ-Rakennus Oy tarjoaa kustannustehokkaita välivarastointiratkaisuja, jotka räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Välivarastointi on erinomainen ratkaisu erityisesti silloin, kun työmaa-alue on ahdas ja logistisesti haastava.

Käyttämällä välivarastointipalvelujamme, voi työmaan kaikki materiaalit tilata hyvissä ajoin, isoissa erissä suoraan varastolle, jossa materiaalit voidaan tarpeen mukaan niputtaa toiveiden mukaisiksi pienemmiksi eriksi työmaalle toimitusta varten esimerkiksi kerros-, lohko- tai huonekohtaisiksi paketeiksi. Järjestämme toimituksen täsmätoimituksena työmaalle kalustolla, jolla se saadaan toimitettua purkupaikalle tai suoraan asennuspisteelle.

Varastomme ovat vartioituja ja olosuhdehallittuja.

Miksi valita LTQ työmaalogistiikkakumppaniksi?

Palvelumme kattavat koko työmaan logistiikan hallinnan aina suunnittelusta haalaukseen asennuspaikalle asti. Teemme työmaalogistiikasta asiakkaalle helppoa ja kustannustehokasta. Asiakkaan ei tarvitse käyttää kallista rakennusaikaa materiaalien liikuttelemiseen, vaan me hoidamme sen kaiken alusta loppuun. Kattavat palvelumme takaavat sen, että resurssimme on aina kustannustehokkaasti asiakkaan käytettävissä työmaan moninaisissa tehtävissä. Logistiikkapalvelumme on yhdistettävissä muihin palveluihimme.

Logistiikan toiminnanohjausjärjestelmä RaksaInfo

Rakennushankkeiden logistiikan tueksi olemme kehittäneet oman toiminnanohjausjärjestelmän RaksaInfon. Sähköisellä toiminnanohjausjärjestelmällä rakennushankkeiden logistiikka ja logistiikan aikataulujen hallinnointi helpottuu huomattavasti. RaksaInfo kuuluu osana logistiikka- ja työmaapalveluitamme.
LTQ:n kehittämä digitaalinen toiminnanohjausjärjestelmä hoitaa sähköisten työtilauksien rekisteröinnin. Kaikki työmaan toimijat voivat kalenteroida, varata ja seurata logistiikkatoimitusten reaaliaikaista tilannetta sekä tehdä sähköisesti työtuntien kuittauksen. RaksaInfo on osa muita palveluitamme ja on suunniteltu pääurakoitsijan ja kaikkien työmaalla toimivien aliurakoitsijoiden käyttöön.