RaksaInfo® – Excelistä kattavaksi web-applikaatioksi

Nykyinen IT ja kehityspäällikkömme Renno Mihailov kertoo sähköisen hallintajärjestelmämme RaksaInfon vaiherikkaasta kehityksestä pienestä Excel-taulukosta kattavaksi web-applikaatioksi, joka hallitsee logistiikan, varastoinnin, työtilaukset, laskutuksen, palkanmaksun ja paljon muuta!

Vuonna 2012 tarvitsimme työkalun materiaalivirtojen hallintaan. Silloinen työpäällikkö loi Excel-taulukon automaatiolla ja lomakkeilla. Taulukon käyttäminen kuitenkin jäi vähälle ja kyseinen työpäällikkö vaihtoi työtehtäviään, jolloin Renno astui taloon ensiksi nokkamiehen rooliin. Vuonna 2015, suuren hankkeen myötä, logistiikan hallinta korostui. Kehitimme aikaisemmasta Excel-taulukosta RaksaInfo® V1:n, yksinkertaisen Google Forms -lomakkeen. Työmaiden logistiikan hallinta tuli entistä tärkeämmäksi, samalla myös haluttu tiedon määrä ja tiedolla johtaminen lisääntyivät. Tällöin RaksaInfo® kehitettiin virallisesti web-applikaatioksi ja alkoi käyttää työnimeä RaksaInfo® V2.

Vuosina 2017–2022 applikaatio sai uuden ilmeen ja kehitystä jatkettiin nimellä RaksaInfo® V3. Renno siirtyi nokkamiehestä työnjohtajaksi ja lopulta IT ja kehityspäälliköksi.
Ohjelmiston kehittämisestä tuli jatkuvaa ja mukautuvaisempaa asiakkaiden tarpeita kuunnellen. Uusia ominaisuuksia sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön julkaistiin useita kertoja vuodessa. Paransimme viestintäominaisuuksia ja laskutuspuolen toimintaa. Työaikamoduli ja sähköiset kuittaukset helpottivat työnjohtajien arkea, lisäten aikaa keskittyä varsinaiseen työhön.

Vuosina 2022–2024 lisättiin jälleen uusia ominaisuuksia, kuten ylityöilmoitus- ja varastointimodulit. IT-maailmassa tekniikka kehittyy nopeasti ja aikaisempi teknologia oli auttamattomasti vanhaa ja raskasta ylläpitää. Aloitimme RaksaInfo® V4:n työstämisen, joka käytännössä oli tyhjästä aloitettu projekti, jossa päätettiin käyttää uudempia, tulevaisuutta kestäviä tapoja ja työkaluja.

Nyt uusin versio, RaksaInfo® V4, on kehitetty uusimmilla teknologioilla. Se on mukautuvaisempi eri kokoisiin kohteisiin ja tarpeisiin ja valmis tulevaisuuden kehitykselle. Uusiltakaan ominaisuuksilta ei vältytty, sillä kehitimme ominaisuuksia automaattiseen tiedonsiirtoon laskutukseen ja palkkahallintoon. Uusimmassa versiossa yritystietojen haku ja ylläpito käyttävät YTJ:n avointa dataa. Kehitystyö ei ole tietenkään loppunut, vaan jatkuu koko ajan!

RaksaInfo® on suunniteltu erityisesti pääurakoitsijoiden ja aliurakoitsijoiden tarpeisiin, ja se on osa kattavia logistiikka- ja työmaapalveluitamme.