LTQ-Partners on todella joustava

Helsingin Kalasatamaan nousee parhaillaan uusi Kaupunkiympäristötalo. Skanska toimii hankkeen projektinjohtourakoitsijana. Rakentamisen sujuvan etenemisen kannalta keskeistä on toimiva työmaalogistiikka. Siitä pitää huolen LTQ-Partners, joka on onnistunut vastaamaan Skanskan tarpeisiin joustavasti haastavista olosuhteista huolimatta.

Kaupunkiympäristötalon rakentaminen alkoi helmikuussa 2018 ja hankkeen on tarkoitus olla valmis kesällä 2020.

 

– Rakennukseen luodaan Helsingin kaupungin rakennus- ja ympäristötoimelle 1 500 työpaikkaa. Kohteen koko on noin 42 000 bruttoneliötä, joihin kuuluu yhteensä seitsemän kerrosta ja kellari, kertoo työmaan logistiikkavastaava Iiris Kuukasjärvi.

 

Monipuolinen palvelutarjonta tuo tilaajalle etuja

LTQ-Partners tuottaa työmaalle logistiikka- ja siivouspalveluita. Yksi LTQ-Partnersin valintaan vaikuttaneista tekijöistä oli heidän monipuolinen palvelutarjontansa.

 

– Työmaalogistiikkaan kuuluu liikenteen ohjausta, kuormien vastaanottoa, nosto- ja haalaustöitä, jätehuollon pyörittämistä, varastointia, suojausta ja materiaalivirtojen ohjausta. LTQ-Partnersin monipuolinen palvelutarjonta antaa meille etua siinä, että saamme yhdestä paikaista juuri meidän työmaan tarpeisiimme sopivaa palvelua, oli kyse sitten logistiikasta tai siivouksesta, Kuukasjärvi toteaa.

 

– Lisäksi LTQ-Partnersilla on tarjolla tällainen logistiikan hallintajärjestelmä, Raksainfo, joka on meidän logistiikkakalenterimme. Sieltä löytyvät kaikki purkupaikkavaraukset ja tavaroiden toimitukset. Järjestelmä on suurena apuna logistiikan yhteensovittamisessa ja hallinnassa, Kuukasjärvi jatkaa.

 

Toimiva työmaalogistiikka mahdollistaa projektin sujuvan etenemisen

Työmaalogistiikka on todella tärkeässä roolissa rakentamisen ja projektin sujuvan etenemisen kannalta. Materiaalien on oltava oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ylimääräisiä materiaaleja ei myöskään saa olla työmaalla turhaan, koska se estää muiden työvaiheiden etenemisen.

 

– Rakentamisen aikana hyvin tärkeää on myös puhtauden hallinta. Ylläpitosiivous pitää huolta siitä, että työmaalla on hyvin tilaa tehdä töitä ja paikat pysyvät järjestyksessä, Kuukasjärvi painottaa.

 

– Hyvin hoidettu logistiikka näkyy työmaalla TR-mittauksien tuloksissa. Tavoitteenamme on, että järjestyksen ja jätehuollon tulos on 95. Siihen on useasti päästy. Jos tulokseen tulee notkahduksia, on niihin reagoitu nopeasti ja tehty tarvittavat toimenpiteet, jotta tavoitteeseen jälleen päästään, Kuukasjärvi kertoo.

 

LTQ-Partners on joustava kumppani

Omat haasteensa logistiikkaan aiheuttavat muun muassa työmaan sijainti ja ympäröivä liikenne. Aikataulut ovat myös hyvin tiukat, eikä löysää ole Kuukasjärven mukaan oikeastaan yhtään. Materiaalivirtojen hallinta on tärkeää ja tässä avainasemassa on kumppani, joka pystyy mukautumaan työmaan tarpeisiin aina kulloisenkin tilanteen mukaan.

 

– Ehkä paras juttu LTQ-Partnersin kanssa tehtävässä yhteistyössä on se, että meillä on nyt toimiva ja luotettava kumppani, jonka kanssa on helppo asioida ja asiat saadaan rullaamaan nopealla vasteajalla, Kuukasjärvi sanoo.

 

– LTQ-Partners on todella joustava ja toimiva palveluntuottaja. He ovat pärjänneet hyvin meidän logististen haasteidemme kanssa ja työmaalogistiikka on ollut Kaupunkiympäristötalon työmaalla sujuvaa, Kuukasjärvi summaa.

 

 


Ole yhteydessä ja jätä tarjouspyyntö

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi palveluamme koskien.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.