LTQ-Rakennuksen uudet johtohenkilöt kertovat tarinansa ja tavoitteensa

Sami Alanen ja Arttu Korhonen LTQ-Rakennus Oy

LTQ-Rakennuksen uusi toimitusjohtaja Arttu Korhonen sekä uusi liiketoimintajohtaja Sami Alanen kertovat, kuinka päätyivät LTQ-Rakennukselle, mitä omistajuus merkitsee heille ja mitä he odottavat jatkolta.

Yrittäjyys ja sen tuomat mahdollisuudet ovat aina kiehtoneet

Arttu Korhonen on koulutukseltaan rakentamistalouden diplomi-insinööri, joka on uransa aikana toiminut Rakennusliike Laptin hankintapäällikkönä ja -johtajana, varatoimitusjohtajana sekä viimeisimpänä palvelu- ja toimitilarakentamisen liiketoimintajohtajana. Ennen tätä Arttu toimi erilaisissa tehtävissä NCC Rakennus Oy:ssä.

Sami Alanen on työskennellyt myös Rakennusliike Laptilla ja viimeisimpänä hän toimi Etelä-Suomen aluejohtajana. Ennen tätä hänen vastuullaan olivat erilaiset tuotannon johdon tehtävät. Samilta löytyy lisäksi työkokemusta NCC Rakennuksesta sekä Consti Oy:stä, jossa hän toimi korjausrakentamisen parissa.

”Koko urani olen ollut käytännössä asuntorakentamisen kanssa tekemisissä. Nyt viimeisten vuosien aikana on tullut olo, että voisihan näitä hommia tehdä yrittäjänäkin. Tämä ajatus jalostui valmiiksi ja nyt ollaan täällä LTQ-Rakennuksella”, Sami toteaa.

Arttu kertoo, että ”yrittäjyys on aina ollut taustalla mielessä. Nyt on aidosti se hetki, kun omilla toimilla ja yhdessä henkilöstön kanssa voi vaikuttaa yrityksen menestykseen. Kaiken tekemisen pohjana on tyytyväinen henkilöstö sekä asiakas.”

Vapaa-aika on aina tuonut hyvää vastapainoa työnteolle. Vapaalla Arttu harrastaa kaikennäköisiä lajeja golfista jääkiekkoon. Myös kalastus ja metsästys ovat lähellä sydäntä. Samin vapaa-aika menee crossfitin parissa sekä veneillen ja kalastellen. Molemmat miehet viettävät paljon aikaa myös perheidensä kanssa.

LTQ-Rakennuksen omistajuus antaa mahdollisuuden työilmapiirin sekä asiakaskokemuksen kehittämiseen

LTQ-Rakennuksen omistajuus merkitsee Artulle erityisesti sitä, että hän pystyy vaikuttamaan yrityksen kehitykseen. ”Tahtotila on se, että töihin voi tulla hymyssä suin ja työntekijät kokevat yrityksen yhteisönä, jossa on hyvä tehdä töitä yhdessä – työpaikka, jossa on hyvä olla.”

Sami on samoilla linjoilla ja korostaa myös työilmapiirin merkitystä. ”Odotan, että saadaan hyvä draivi päälle yhdessä henkilöstön kanssa ja se näkyy sitä kautta asiakkaille hyvänä asiakaskokemuksena.”

Ensimmäinen viikko LTQ-Rakennuksen toimitusjohtajana on Artulla mennyt jännittävästi, mutta todella kovalla motivaatiolla ja innolla. Artun mielestä hienointa on se, että yritys on hoidettu hyvin ja henkilöstö on täynnä todellisia ammattilaisia.

Samillakin on positiiviset tunnelmat ja hän mainitsee, että erityisen hienoa on ollut tutustua uusiin työkavereihin.

Henkilöstön kanssa yhdessä kohti tulevaisuuden rakentamista

Arttu ja Sami haluavat nyt muodostaa kokonaiskäsityksen, miten LTQ:lla toimitaan, millaisia asiakkuuksia yrityksellä on ja ennen kaikkea tutustua henkilöstöön.

”Tarkoituksenamme on käydä yhdessä henkilöstön kanssa keskustelua nykytilanteestamme ja mahdollisista kehityskohteistamme. Tätä kautta luomme yhdessä voittavan strategian, millä vahvistamme jalansijaamme Etelä-Suomen markkinoilla, menestymme vielä paremmin tulevaisuudessa sekä vastaamme alan asettamiin haasteisiin”.

Rakennusalan muutoksiin tulee vastata kehittämällä toimintamalleja

Megatrendit, kuten ilmastonmuutos, kiertotalous ja kaupungistuminen ohjaavat myös rakentamista vahvasti.

Sami kertoo, että rakennusala on edelleen hyvin käsityövoittoinen ala, sillä rakennukset ovat valtaosin yksilöllisiä ja ne rakennetaan työmailla. ”Tämä tietysti aiheuttaa sen, että työmailla olosuhteet ja organisaatiot vaihtelevat ja haastavat siten rakentajia.” Enenevässä määrin rakennukset sijaitsevat myös hyvin tiiviissä valmiissa kaupunkiympäristössä.

”Rakennusala on alana todella hieno, tosin hieman vanhoillinen. Sillä on kuitenkin hyvät edellytykset kehittyä ja tehostua jatkossa. Tässä kehityksessä me haluamme olla vahvasti mukana yhteistyökumppaneidemme kanssa ja mahdollistaa osaltamme paremman huomisen rakentamisen”, toteaa Arttu lopuksi.