Pölyn­hallinta


P1 -tason pölynhallinta lähtee toiminnan suunnittelusta ja resurssien oikein mitoittamisesta rakennus- tai korjaushankkeen tarpeisiin nähden. Resurssien määrää seurataan työn edetessä ja oikea-aikainen tiedonkulku asiakkaan ja urakoitsijoiden välillä on tärkeää onnistuneen pölynhallinnan toteutumiselle P1 -tason kohteissa.

Olemme toteuttaneet P1 -tason pölynhallintaa yrityksemme perustamisesta lähtien. Käytämme omaa pölynhallinnan kalustoa ja meillä on alan ajankohtaisin tieto ja osaaminen pölynhallinnasta rakennushankkeisiin.

Kysy puhtauden- ja pölynhallinnan palveluistamme ottamalla yhteyttä alla olevalla lomakkeella!

LTQ:lle on myönnetty laaduntuottokyvyn sertifikaatti ISO 9001:2015. Sertifikaatti varmentaa, että LTQ:n laatujärjestelmä täyttää ISO 9001:2015 standardin vaatimukset.

Hankkeen suunnitteluvaiheen kumppani pölynhallinnassa

Olemme toimineet monissa asiakkaidemme hankkeiden suunnitteluvaiheessa konsultoivana kumppanina rakennussiivoukseen ja pölynhallintaan liittyvissä kysymyksissä.

 

Meidän avullamme
• voit olla varma siitä, että P1 -tason pölynhallinta on toteutettu asetusten mukaisesti
• hankkeen pölynhallinnan kokonaiskustannuksia saadaan vähennettyä tehokkaan ja ammattitaitoisen suunnittelun ansiosta
• voit varmistua siitä, että olemme mukana auttamassa kaikissa pölynhallintaan liittyvissä haasteissa jo varhaisessa vaiheessa hanketta

Hyvällä suunnittelulla voimme vähentää pölynhallintaan liittyviä kokonaiskustannuksia, minimoida riskejä esim. koskien pölyn leviämistä ja tehdä työmaaympäristöstä turvallisempi ja terveellisempi paikka työnteolle

 

Kvartsipölyn haltuunotto
LTQ-Rakennus toteuttaa puhtauden ja pölynhallinnan ja kvartsipölyn haltuunoton valtioneuvoston asetuksen 1267/2019 mukaisesti.

Valtioneuvoston asetus työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta 1267/2019 astui voimaan 2020 vuoden alusta lähtien. Kvartsin osalta raja arvo on 0,1 mg/m3. Kvartsipölyn määrä on oltava koko rakennushankkeen ajan raja-arvon alla. Onnistuneella pölynhallinnalla voidaan pitää piidioksidi eli kvartsipölyn määrä kurissa ja työskentelytilat turvallisina ja terveellisinä rakennustyöntekijöille.

Pääurakoitsijan tulee jatkossa tehdä entistä suunnitelmallisempaa riskiarviointia pölyn syntymisestä ja sen talteenotosta rakentamisen kaikissa vaiheissa.
Asetuksen noudattamista valvotaan ja tavoitteena on, että rakennusprojekteissa ei kukaan altistu haitallisille syöpävaarallisille työmenetelmille tai aineille.

 

Valvonnan pääpainot
• Pölyntorjuntasuunnitelmat ja niiden sisällöt
• Pölyntorjuntamenetelmien käyttö
• Koneet ja työvälineet (M/H-luokka). Suositellaan H-luokkaa.
• Osastoinnit

 

Valvonta
Työvaiheet, joissa kvartsipölyä muodostuu, tulee mainita pölynhallintasuunnitelmassa. Lisäksi on oltava selkeä suunnitelma, kuinka pölyn leviäminen estetään.

 

Tekniset suojaustoimet kvartsipölyä vastaan:
• Ilmanpuhdistajat
• alipaineistajat
• H13 -suodattimet
• imurit

Pölyävien työvaiheiden aikana tehdään kohdepoistot, jolloin pöly saadaan hallitusti ja turvallisesti talteen. Kohdepoistoilla ja oikealla kalustolla kvartsipöly pysyy raja-arvon alla ja siitä ei ole haittaa työntekijöille. Meillä on käytössämme oma pölynhallinnan kalusto ja pitkäaikainen kokemus puhtauden ja pölynhallinnasta sekä kvartsipölyn kurissapidosta.
Huollamme ja korjaamme itse kalustomme ja olemme nopeasti valmiita taklaamaan pölynhallinnan haasteet asiakkaidemme kanssa.

Järjestämme myös koulutuksia asiakkaidemme työntekijöille puhtauden ja pölynhallinnasta sekä mm. kvartsipölyn haltuunotosta.

 

Kysy puhtauden- ja pölynhallinnan palveluistamme ottamalla yhteyttä alla olevalla lomakkeella!


Ole yhteydessä ja jätä tarjouspyyntö

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi palveluamme koskien.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.