LTQ Smart & Green: Kustannustehokas ja ympäristöystävällinen työmaapalvelu

LTQ-Rakennus rakentaa terveellisiä ja turvallisia toimintaympäristöjä

Panostamme ensiluokkaiseen palveluun ja korkeaan laatuun, ja samalla pidämme huolta ympäristöstä – asiakkaamme parasta ajatellen. LTQ:n ympäristömyönteisten palvelujen kehittämistyöllä halusimme parantaa LTQ:n ympäristövastuullisuutta entisestään. Kehittämisprojekti toteutettiin yhteistyössä Sitowise Oy:n kanssa.

Logistiikka- ja työmaapalvelumme tukevat rakennusurakoitsijoita tekemään terveellisiä ja turvallisia toimintaympäristöjä. Tuemme ympäristönäkökulman huomioonottamisessa suunnittelusta toteutukseen ja loppusiivoukseen saakka. Käytössämme on asiantuntijoiden kanssa laadittu LTQ:n prosesseihin rakennettu hiilijalanjälkilaskuri, jonka avulla voimme mitata työmaapalvelun hiilijalanjälkeä, ja pystymme tämän avulla konkreettisesti osoittamaan kehityskohteet toiminnassa.

LTQ Smart & Green pähkinänkuoressa:

  1. Tehokas logistiikan ja pölynhallinta ympäristövastuullisuuden peruspilareina

Olemme erikoistuneet tehokkaaseen työmaalogistiikkaan ja pölynhallintaan työmaaympäristöissä. Tavoitteena on varmistaa turvalliset ja tehokkaat työskentelyolosuhteet. Vastaamme osaltamme moitteettomasta jätehuollosta ja tarvittaessa toimimme urakoitsijoiden puhtaus- ja kiertotalousneuvojana. Tiedämme, että hinta, laatu ja ympäristövastuu kulkevat käsi kädessä ja vastuullinen työnjälki on laadukas.

  1. Materiaalit hyötykäyttöön työmaalla

Materiaalikiertovaraston avulla materiaali saa uuden elämän siellä missä sitä tarvitaan. Laadukas ylijäämämateriaali käytetään ja jokainen työmaan osapuoli hyötyy, kun resursseja säästyy ja rahaa ei mene hukkaan. Materiaalikiertovaraston avulla saadaan talteen rakennusmateriaaleja, joilla on käyttöarvoa vielä urakan päätyttyä, ja säästetään materiaalikuluissa ja jätemaksuissa. Autamme asiakkaitamme nostamaan rakennusprojektien kierrätysastetta entistä korkeammalle tasolle.  Materiaalikiertovaraston avulla materiaaleja voidaan käyttää urakoitsijan tulevilla työmailla, ja toimitaan vastuullisesti säästäen luontoa ja resursseja.

  1. Sitoutunut ja koulutettu henkilöstömme auttaa asiakasta

Autamme asiakkaitamme saavuttamaan rakennusprojektien ympäristötavoitteet. Sitoutuneet työntekijämme neuvovat mielellään, kuinka esimerkiksi jätteen tai valaistuksen määrää voidaan vähentää. Seuraamme omaa ympäristökuormaamme muun muassa hiilijalanjälkilaskurin avulla ja koulutamme työntekijämme koneiden, välineiden ja kemikaalien viisaaseen käyttöön.

Meille on tärkeää, että asiakkaamme, työntekijämme ja ympäristö voivat hyvin. Käytössämme on eettinen ohjeistus, joka koskee työntekijöitämme, alihankkijoitamme, yhteistyökumppaneitamme ja tavarantoimittajiamme. Kannustamme myös aktiivisesti henkilöstöämme tuomaan esiin keinoja, joilla voimme entisestään parantaa toimintaamme.

Emme koskaan tingi työn laadusta vaan tiedämme, että hinta, laatu ja ympäristövastuu kulkevat käsi kädessä. Autamme asiakkaitamme pääsemään ympäristötavoitteisiin ja suunnittelemme jokaiseen rakennusprojektiin sopivan palvelukokonaisuuden ympäristövastuullisuus toiminnan keskeisimpänä kulmakivenä.

Lupaamme, että vastuullisuus maksaa itsensä takaisin – rakennetaan yhdessä kestävämpää tulevaisuutta.

Haluatko lukea aiheesta lisää? Vieraile myös Vastuullisuus -sivullamme